About Us About Us About Us About Us Services Services Services Tools Tools Tools Contact Contact Contact Solutions Solutions Solutions
© 2022 FPGA Solutions BV
Het is een volledig nieuw product dat geheel volgens klant specificatie is ontworpen. De systeem architectuur is volledig door FPGA Solutions bepaald. De hardware is in overleg met een van onze partners ontwikkeld. De overige taken zoals FPGA ontwerp, embedded software en PC software zijn 'in huis' uitgevoerd. Het systeem is inmiddels geruime tijd in productie. LED schermen met dit besturingssysteem zijn wereldwijd geïnstalleerd. LED's zijn verre van ideaal om in een display toe te passen. Afhankelijk van o.a. productie batch, veroudering, stroom en temperatuur kan de lichtopbrengst en kleuren weergave van de LED's flink uiteenlopen. De meeste LED schermen hebben geen correctie mogelijkheid in de hardware ingebouwd. FPGA Solutions ontwikkelde een universeel LED display systeem (voor binnen- en buiten displays) met de mogelijkheid om m.b.v. een camera meetsysteem het display te kalibreren. Het resultaat is een perfecte beeldkwaliteit vergelijkbaar met de beste High-End displays, maar dan voor een veel lagere prijs.
Professioneel LED Display Besturingssysteem
Alle mogelijkheden van een professioneel systeem zijn aanwezig, zoals o.a. een automatische helderheid regeling met de mogelijkheden om meerdere licht sensoren aan te sluiten en een instelbare gamma. Er worden diverse typen PWM LED drivers ondersteund tot een maximum bit diepte van 16 bits. Drivers met programmeerbare stroom uitgangen worden volledig ondersteund. Verder zijn alle FPGA ontwerpen uitgebreid beveiligd tegen het maken van hardware kopieën. Het systeem bestaat uit een DVI controller en meerdere transceiver boards, die in de LED kasten worden ingebouwd. De controller zorgt voor de koppeling van het digitale videosignaal (afkomstig van computer of video bron) en de Gigabit Ethernet verbindingen naar de LED kasten. De bekabeling is dubbel uitgevoerd (redundant) zodat bij een enkele kabelbreuk het display gewoon blijft functioneren. De controller bewaakt van alle transceiver boards o.a. de status van de LED's, voeding en de temperatuur. Het hart van de controller is de XC3S400AN FPGA van Xilinx. Digitaal video komt de FPGA binnen via de DVI receiver TFP401A. Deze chip zet de seriële DVI signalen om naar video en synchronisatie signalen. In de FPGA wordt een uitsnede van de video beelden gemaakt en omgezet in Ethernet pakketten. Deze pakketten worden via de dubbele Gigabit Ethernet PHY verzonden naar de transceiver boards in de LED kasten.
De embedded processor in de FPGA regelt alle communicatie met de transceiver boards, de interne en externe Flash geheugens, de DNA module en de externe temperatuur sensor. Communicatie met de PC loopt via de processor via de RS232 poort. Op het transceiver board is eveneens een XC3S400AN FPGA van Xilinx de centrale component. Ethernet data komt en gaat via de dubbele Gigabit Ethernet PHY en wordt tijdelijk opgeslagen in het externe PSRAM geheugen. In de FPGA vind dan de video processing plaats, zoals gamma correctie en de matrix berekeningen voor het corrigeren van de LED's. De RGB data wordt dan via 8 data kanalen serieel uitgeklokt naar de driver boards. Per transceiver kunnen maximaal 128x128 pixels aangestuurd worden. Om diverse soorten/merken displays te ondersteunen is een universele 80 polige connector gebruikt waarop de klanten hun eigen verbindingen kunnen maken naar de LED drivers.
Het systeem dat is ontwikkeld door FPGA Solutions voor een Nederlandse klant, haalt het beste uit professionele LED displays voor stadions, evenementen en reclameborden. Het is een complete oplossing voor LED display producenten dat kan worden gebruikt voor het verbeteren van kleuren en helderheid uniformiteit in allerlei soorten LED displays.